ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Έκανα τρία εμβόλια αλλά νόσησα πιο βαριά από ότι ανέμενα…» - «Ριψοκίνδυνο να αφαιρέσουμε τα μέτρα»  

ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Έκανα τρία εμβόλια αλλά νόσησα πιο βαριά από ότι ανέμενα…» - «Ριψοκίνδυνο να αφαιρέσουμε τα μέτρα»   

Για την εκτόξευση κρουσμάτων αλλά και για την περιπέτεια του με τον κορωνοϊό, μίλησε ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα».

«Είμαι ακόμα μπουκωμένος αλλά μου έχει φύγει ο βήχας και η καταρροή», είπε συγκεκριμένα.

Στην ερώτηση για το πως νόσησε απάντησε πως διαγνώσθηκε θετική η εγγονή του και αφού μένουν και στο ίδιο σπίτι ήταν επόμενο να κολλήσει και ο ίδιος.

«Η εγγονή μου διαγνώσθηκε θετική την περασμένη Κυριακή, έκανε τεστ πριν πάει σχολείο και βγήκε θετική. Φυσικά μένουμε στο ίδιο σπίτι, αγκαλίτσες, φιλάκια, με κόλλησε», ανέφερε.

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στην Κύπρο, και τη νέα "εκτόξευση" κρουσμάτων και θετικότητας ο Δρ. Καραγιάννης τόνισε πως ήταν αναμενόμενο.

«Δυστυχώς η παρατεταμένη θετικότητα θα μας βγάλει ακόμη πιο ψηλά. Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει ένα κρούσμα, και επειδή ο ιός κινείται ενδοοικογενειακά, αργά ή γρήγορα θα "κάψει" την πορεία και θα αρχίσουν τα κρούσματα να πέφτουν. Μέχρι τότε θα έχουμε υψηλούς αριθμούς πέραν των 4.000. Ελπίζω σήμερα, να μην ξεπεράσουμε πάλι τις 5.500 κρούσματα. Ας ελπίσουμε ότι η πορεία να είναι καθοδική μιας και ο καιρός άρχισε και μας "χαμογελάει" κιόλας», σημείωσε ο κύριος Καραγιάννης.

«Αν τα Σαββατοκυρίακα πάνε αυτοί που έχουν συμπτώματα και ο αριθμός των τεστ είναι λιγότερος τότε το ποσοστό θετικότητας θα ανεβαίνει. Ενδεικτικός θα είναι ο σημερινός αριθμός που είναι μέρα κανονικότητας», συμπλήρωσε.

Όσο αφορά ενδεχόμενες χαλαρώσεις ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας επισήμανε ότι θα γίνουν μόνο εάν το επιτρέπουν οι νοσηλείες.

«Την ερχόμενη βδομάδα θα συζητηθεί αυτό το θέμα και κάτω από το φως το τι θα ισχύει από επιδημιολογικής εικόνας. Μια βδομάδα δεν είναι αρκετή για να πέσουν τα κρούσματα, η πτώση αυτή τη φορά θα είναι σταδιακή επειδή δεν υπάρχουν περιοριστικά μέτρα. Από την άλλη, πρέπει να έχουμε έγνοια ότι και αυτό το στέλεχος είναι νοσογόνο σε μια μερίδα του πληθυσμού. Και εγώ έκανα τρία εμβόλια αλλά νόσησα πιο βαριά από ότι ανέμενα. Για να αφαιρέσουμε τα πάντα τις επόμενες 10 ημέρες το θεωρώ λίγο ριψοκίνδυνο. Η Μεγάλη Βρετανία είχε την περασμένη βδομάδα 4,5 εκατομμύρια κρούσματα, εξέπληξε τους πάντες και εξακολουθούν να συμπεριφόρονται σαν να μην γίνεται τίποτα. Εμείς δεν το θέλουμε αυτό γιατί θα δεχθούν πίεση τα νοσηλευτήρια», επισήμανε.

Καταλήγοντας, κληθείς να σχολιάσει αν υπάρχουν σενάρια για χαλαρώσεις τόνισε ότι «είναι κάτι που συζητήθηκε αλλά δεν έχει αποφασιστεί. Είναι κάτι που κάνει η Μεγάλη Βρετανία. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να το συνεχίσουμε ακόμη λίγο γιατί ο κόσμος θα ξεχάσει ότι ο ιός βρίσκεται ακόμη ανάμεσά μας. Όταν υπενθυμίζουμε έστω μια φορά τη βδομάδα να κάνουμε ανακοινώσεις είναι αρκετό»

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top